Vintage Radio

Compact-casete

[ESP] En este apartado del blog publicaré grabaciones de indicativos y momentos radiofónicos que he digitalizado de antiguas cintas de cassette mías o encontradas en los rastros y los encantes. Intentaré poner años concretos o aproximados y información.

[ENG] In this section of the blog I will publish recordings of radio callsigns that I have digitized from old cassette tapes of mine. I will try to put specific or approximate years and information.

[CAT] En aquest apartat de l’bloc publicaré enregistraments d’indicatius i moments radiofònics que he digitalitzat d’antigues cintes de casset meves o trobades en els rastres i els encants. Intentaré posar anys concrets o aproximats i informació.


Javier Tagle y la ilusión de un niño antes del día de Reyes

Radio Reloj de Radio España | años 70 | Un par o un dia antes de día de Reyes llama la hermana del niño Francisco Javier que habla por antena con el Javier Tagle (gracias Toni Mascaró por el apunte. Y pasa lo que pasa normalmente con los niños cuando hablan por la radio. Siempre ha sido una tarea difícil a que contesten más allà de monosílabos.


demo Ona Catalana

Ona Catalana en el seu viatge a Ona FM

Ona Catalana | 01/09/2005 | Setembre del 2005 va ser l’inici d’un any molt estrany a Ona Catalana. Això ho sabem els pocs que vam quedar a l’emissora després de la compra per part de PRISA mesos abans. Va ser un any de canvi de logo, el nomenament de Jordi Jordà com a nou director i Jordi Duran com a director de programes. El nom encara no es va canviar a Ona FM i la programació deixava de ser de programes convencional per combinar la música, informació, informació de serveis i publicitat. I el més important i definidor: s’integrava el programa «La Graderia» directament de la SER. Jo vaig treballar al departament de publicitat durant els anys anteriors i recordo haver fet el muntatge sonor que he trobat en aquest CD i que estava destinat als clients de publicitat. Són una mica més de 4 minuts on escoltem les veus d’algunes persones que van quedar a informatius, els programes que van aguantar i també les seccions o «píndoles», el nom que els nous responsables sempre repetien. Aquí més informació.


L’Altra Ràdio avançada al seu temps

Ràdio 4 | Promoció de L’Altra Ràdio de Ràdio 4. Explica que oferia informació telemàtica del seu contingut en col·laboració amb la BBS de l’Associació de Mestres Rosa Sensat. Les dades eren molt concretes, la connexió s’havia de fer amb un PC acompanyat d’un mòdem B22 i trucar al telèfon 415-67-79 a una velocitat 1200 o 2400, No Paritat, 8 bits de dades i 1 d’aturada amb emulació ANSI. Aquí més informació.


El torero i el «sex symbol» Mario Cabré

Ràdio Nacional de España | anys 70 | Fragment d’entrevista a l’actor, torero y poeta Màrius Cabré en un programa radiofònic dedicat, sembla, al cinema.


El Show del Terrat

Ràdio Barcelona 2 | 31/12/1993 | Fragment del programa «El Show del Terrat» presentat per Andreu Buenafuente. En faig una entrada aquí.


El minutero de Radio Tiempo

Cadena Top Radio | 1993 | Fragmento del programa matinal «El Minutero» presentado por Quique Tejada, Santi Cardús Sánchez y Toni Ramoneda. Hablo de mis recuerdos del programa aquí.


El Barça arriba a Barcelona amb la recopa de Basilea

Ràdio 4, Ràdio Peninsular i Ràdio Joventut | 16/05/1979 | Gràcies al periodista Xavier Bosch he pogut digitalitzar les més de 3 hores i mitja de la retransmissió que va presentar Enric Frigola de la rebuda que va fer la ciutat de Barcelona a l’expedició del Barça per la recopa de Basilea. Moments esplèndids retransmesos en directe des de l’autovia de Castelldefels, la Basílica de la Mercè, la Plaça Sant Jaume i el Camp Nou. Aquesta és fil per randa tota la transmissió menys els moments musicals amb música comercial.


Entrevista a Cristina Fabregat a Ràdio 4

RNE | Desembre de 1976| Aquesta entrevista a Cristina Fabregat està anunciada en un «Avance regional» de RNE i sembla que es va emetre en alguna desconnexió a Catalunya o potser directament a Ràdio 4. Cristina Fabregat explica els seus inicis a la ràdio (curs de ràdio difusió a Ràdio Joventut, uns mesos a Ràdio Tortosa, i un parell d’anys a Ràdio Miramar fent amb el Salvador Escamilla Radioscope.) i dona detalls del programa que està preparant dies després de l’obertura d’emissions de Ràdio 4 anomenat «Amics de Ràdio 4».


Rocío Durcal y Juan Gabriel

Radio Peninsular o RNE | 1978 | Entrevista telefónica a Rocío Durcal y a Juan Gabriel, una en España y el otro desde México presentada por Fernando Rodríguez Madero. En esos momentos Rocío Durcal promocionaba un disco con canciones del cantante mexicano y la llamada quería el reencuentro sonoro de los dos artistas que trabajaron juntos muchos años. (gracias Antoni Mascaró por los datos).


El 23F por la radio

Varias emisoras | 23/02/1981 | Últimamente muchas personas se han puesto en contacto conmigo para facilitarme casetes que creen que pueden ser de interés. Hoy especialmente quiero agradecer a Josep que me haya dejado una cinta que ha guardado durante más de 40 años y donde grabó la radio y la televisión las horas después del golpe de estado del 23 de febrero de 1981. En este enlace se explica el contenido y aquí se puede escuchar de un tirón.


L’equip d’esports de Catalunya Ràdio fent una sorpresa

Catalunya Ràdio | 29/12/1997 | Nadala per sorpresa a «La Nit dels Ignorants». Aquesta cinta de magnetòfon que he trobat és molt curiosa. L’enregistrament passa un 29 de desembre de 1997 just després del sopar de Nadal de l’equip d’esports de Catalunya Ràdio. Intueixo que el restaurant estava a prop dels estudis de la Diagonal. La Sílvia Tarragona realitzava “La Nit dels Ignorants” des de l’any anterior i, tot d’una, part dels que havien anat al sopar, entren a l’estudi 1 i passa això el que podeu escoltar aquí.


Recuerdo a Rosario Espinosa de los Monteros

Ràdio 4 | 17/03/1986 | Aquesta setmana he trobat aquesta cinta de casset en una botiga de trastos de segona mà. La caixa on estava la cinta, amb centenars més, m’ha cridat l’atenció. I sobretot he agafat aquesta pel que hi havia escrit en llapis: «Recuerdo de Charo». En el primer moment d’escoltar-la m’he adonat que estava davant d’una gran troballa radiofònica amb veus mítiques de la ràdio que parlen amb l’emoció a flor de pell per la mort d’una companya professional que es deia Rosario Espinosa de los Monteros.


Joan Manuel Serrat y Salvador Escamilla

Ràdio Barça Cadena 13 | 27/10/1986 | Aquests són quatre fragments del programa «Bon vent i Barça nova» que va començar el dilluns 27 d’octubre de 1986. Abans, en el mes de febrer de 1986, Cadena 13 es va convertir en Ràdio Barça Cadena 13 amb una programació principalment esportiva i del Barça. De totes formes la emissora va contractar a Salvador Escamilla que fins aleshores era el coordinador de les emissores de la Generalitat de Catalunya. El programa s’emetia de 16:00 a 18:00 i era un magazine d’actualitat amb col·laboradors fixes com la Marina Rossell, Damià Barbany o Joan Manuel Serrat. Precisament aquests quatre talls són de les seves col·laboracions i la primera és precisament del primer programa «Bon vent i Barça nova» emès aquell dia. Hi podreu trobar moments molt interessants on el cantant parla de l’actualitat, es pot veure el nivell de complicitat dels dos amics i fins i tot canten en directe.


Albert Mallofré y Panorama de Jazz

RNE | 1974 | Fragmento del programa «Panorama del Jazz» escrito y dirigido por Albert Mallofré. El programa se emitió por Radio Nacional de España durante los años 1974 y 1975. Como se observa en el corte de audio, el programa estaba locutado por un locutor profesional que decía «jezz».


El barbero de Sevilla en el Liceu

RNE | 12/12/1976 | Fragmento de la retransmisión de «Il barbiere di Siviglia» de Gioachino Rossini del Gran Teatre del Liceu de Barcelona. La información de la esta ópera concreta se encuentra en estos archivos del Liceu de Barcelona. Concrectamente el corte de audio es el final del segundo acto, los aplausos, conexión con el boletín informativo y finalmente hay un comentario del experto Dr. Colomer Pujol crítico y foniatra de Radio Nacional de España. En el informativo también se puede escuchar un mensaje de servicio de socorro de RNE. En relación al informativo emitido en diferido, se informa sobre el secuestro, el día anterior en su despacho en la Fundación Oriol, de Antonio María de Oriol y Urquijo. Dentro de la cinta se encuentra un artículo de Xavier Montsalvatge sobre esta obra. La cinta se grabó en esa época por Santiago Alsina.


Missatge inicial el primer dia d’emissions de RAC1

RAC 1 |01/05/2000| Indicatiu inicial de la ràdio privada RAC 1 que s’emetia cada hora en el dia de presentació de tots els programes que llavors començaven.


Cierre de emisión en Radio Barcelona

Radio Barcelona |1981| Fragmento del cierre de emisión del segundo canal de Radio Barcelona a cargo de la locutora María Dolores Tejedo (gracias por el dato Toni Mascaró) donde informa:

1) Que se cierra la emisión del segundo canal de frecuencia modulada de Radio Barcelona,

2) La emisión al siguiente dia empezaba a las 8 de la mañana hasta las 22 horas,

3) Destaca el programa «Paranimf», realizado por el quinto curso de la Facultad de Ciencias de la Información y

4) Se informa que el segundo canal de Radio Barcelona se constituyó en la primera emisora deportiva del país bajo el título de Radio Sport. Gracias a la amable aportación de Toni Mascaró, adjunto un recorte de El Periódico del 10/06/1981 sobre las características de esta Fórmula Musical.


Discussió Pilar Rahola i Aleix Vidal-Quadras

Ona Catalana| 103.5 | 2000/2001 | Barcelona | Fragment del programa «Vis-à-vis» que estava presentat per la periodista Pilar Rahola i que era un programa amb una entrevista en profunditat. Aquest fragment forma part d’una conversa amb el polític Aleix Vidal-Quadras i concretament és un moment molt tens entre els dos després d’una pregunta de la presentadora.


Panorama a Ràdio 4

Ràdio 4| 04/01/1981 | Barcelona | Indicatiu parlat i fragment de la darrera edició de «Panorama», un informatiu de les darreres notícies en l’àmbit català, espanyol i internacional.


Indicatiu Ràdio Ciutat de Manresa

Ràdio Ciutat de Manresa| 94.3 |1992 | Manresa | Indicatiu cantat amb la freqüència | Tall cedit per Moisès Bruch.


Les «campanetes» de Flash Ciutat

Flash Ciutat| 101.7 |01/06/1992 | Manresa | Dos talls. El primer és un moment del procés de canvi entre Ràdio Ciutat de Manresa a Flash Ciutat. Indicatiu conegut pels treballadors de Flash FM com «les campanetes» que van sonar durant les emissions en prova, just abans de les emissions regulars l’1 de Juny de 1992. Locuta Carles Cuní. El segon és un indicatiu de Flash Ciutat també del 1992.| Talls cedits per Moisès Bruch.


Radio Andorra| OM 701 Khz |años 70 | Encamp, Andorra | Dos fragments de la emissió en castellà i en català que emetia Ràdio Andorra. El primer tall és un fragment d’un programa en català d’opinió informativa i el segon són dues publicitats d’uns grans magatzems d’Andorra i el tancament de la emissió.


Radio Miramar | Finals dels vuitanta | Barcelona | En el programa «De part de qui» que presenta Miquel Armengol fa una broma radiofònica sobre un viatge a les Illes Canaries que finalment no es pot fer encara que ja han pagat part del viatge.


Ona Catalana | 29/01/2005 | 103.5 | Barcelona | Fragmento de la retransmisión de la jornada 21 de la Liga de Futbol 2004/2005 entre los equipos Sevilla y Barcelona. La narración del primer gol de Eto’o narrada por el periodista Josep Maria Déu se interrumpe por un momento único: el beso que el futbolista Samuel Eto’o le da a la periodista de campo Sandra Sarmiento. En este corte se escucha el momento y todo lo que acontece después.


Ràdio Nou Barris | 1992 | 98.2 | Barcelona | Indicativo


Rac 1 | 04/06/2021 | 87.7 | Barcelona | Secció «Versió Retro» d’Emma Aixalà emesa al programa Versió Rac1 presentat per Toni Clapés i on m’han convidat per parlar d’aquest apartat de «Espacio Sonante» anomenat «Vintage Radio». Ho podeu escoltar just aquí o feu play adalt.


Ona Catalana | 09/09/2000 | 103.5 | Barcelona | Inicio emisiones y primera retransmisión de fútbol por Pere Escobar y Josep Maria Déu.


Ràdio 4 | 1980? | Barcelona | Fragmento programa de Àngel Casas con el colaborador Mag Fèlix con llamadas telefónicas en directo.


Radio Peninsular | 1539 KHz | Octubre 1976 | Barcelona | Fragmento del programa «El Consultorio de Elena Francis». Pregunta de las oyentes F.A y R.T.


Radio Peninsular | 1539 KHz | Octubre 1976 | Barcelona | Fragmento entrevista a Armand Carabén en el programa «En Profundidad». La entrevista formaba parte de la sección «Nombres nuevos» y estaba realizada por José Martí Gomez y José Maria Durán.


Radio Barcelona | 1974 | Barcelona | Fragmento introductorio del programa especial de los 50 años de Radio Barcelona.


Radio Peninsular | 1539 KHz | 1979? | Barcelona | Fragmento Consultorio Elena Francis con entrada, salida y publicidad del Instituto de Belleza Francis.


Cadena Cope | 102.0 | 1996 | Barcelona


Radio Salud | 89.1 | 1989 | Barcelona


Flash FM | 105.7 |1993 | Barcelona


Cadena Rato |1989 | Barcelona


Cadena 100 | 102.0 |1993 | Barcelona


Cadena 13 | 100.0 |1991 | Barcelona


Radio Exterior de España | Onda Corta | Barcelona 


Antena 3 Radio | 104.3 |1989 | Barcelona 


Los 40 Principales | 93.9 |1990 | Barcelona


Radio Andorra| OM 701 Khz |1979 | Encamp, Andorra


Cadena Dial | 94.9 |1991 | Barcelona


Radio Barcelona, Station Point Nine | 93.9 | Barcelona


Radio Nacional de España | 24 / 07 /1979 | Madrid|Fragmento del programa Radiogaceta de los Deportes dirigido por Joaquín Ramos y presentado por Santiago Peláez.


Radio l’Hospitalet | 1991 | L’Hospitalet de Llobregat


Radio Minuto | 94.9 | 1989 | Barcelona


RAC 105 | 105.0 | 1989 | Barcelona


[CAT] Aquest és un reportatge homenatge a Emili Vendrell, emès per Radio Barcelona el 22 de desembre de 1974 enregistrada en una cinta per Santiago Alsina Borrell, una persona molt aficionada a la ràdio, la cultura i la música en general. El programa està dirigit per Armand Blanch i escrit per Ventura Porta Rosés. Han assistit la vídua d’Emili Vendrell, Maria Coutier, el seu fill Emili Vendrell, el poeta Miquel Saperas, i el que fou el seu pianista mestre Lluís Molins. Narradors Magda Garcia i Albert Nadal. La col·laboració de les veus d’Encarna Sánchez, Maria Dolors Busquets, Jordi Serrat, Ferran Parés, Miquel Viadé i Josep Llasat. Registre de so Eduard Montero i muntatge musica Albert Borràs.


Ràdio 4 | 1981 | Barcelona


Radio Miramar | 1989 | Barcelona


Radio Corazón | 94.9 |1989 | Barcelona


Radio Madrid | Fragmento radio teatro «Las tres naranjas encantadas» |Teófilo Martínez


Radio Top 40 | 94.9 | Barcelona


Radio Club 25 | 95.6 |1991 | Barcelona


Radio 80 Serie Oro | 90.5 | 1989 i 1991 | Barcelona


Ràdio Trafic | 96.9 | 1991 | Barcelona


RKOR | 1989 | Barcelona

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s