Rescatades 60 entrevistes de Salvador Escamilla

Martí Cuní, tècnic d’exteriors de Catalunya Ràdio, ha guardat, durant anys, dues bobines amb unes seixanta entrevistes fetes pel periodista Salvador Escamilla a l’emissora Ràdio Barça Cadena 13 que ara he pogut digitalitzar.

Aquesta emissora té una història particular explicada a l’Arxiu Sonor de la Ràdio a Catalunya:

El gener de 1986, Cadena 13 i el FC Barcelona van arribar a un acord segons el qual la primera emetria cada dia informació esportiva. El 10 de febrer de 1986 Ràdio Avui Cadena 13 va passar a oferir Ràdio Barça Cadena 13: 50 hores setmanals de programació, 20 en cap de setmana, dedicades a la informació esportiva, preferentment dels equips del FC Barcelona. Era el resultat de les negociacions mantingudes amb el FC Barcelona presidit per Josep Lluís Núñez. L’acord establia una durada de quatre anys que no es va complir.

Arxiu Sonor de la Ràdio a Catalunya

Les bobines tenen unes 60 entrevistes o fragments d’entrevistes de l’any 1986 i 1987 del programa que Salvador Escamilla realitzava i que es deia «Bon vent i barca nova» i que moltes vegades anomenava «Bon vent i barça nova»

La relació de personatges que passen per l’estudi de Salvador Escamilla és enorme: Antoni Dalmau, Ramón Riba, Enric Frigola, mestre Arnaud, Josep Maria Cullell, Marina Rossell, Magda Oranich, Raimon, Serrat, Albert Gimeno, Joan Hortalà, Fernando Arrabal, Heribert Barrera, Miquel Duran, Domènec Pastor i Petit, JV Foix, Josep Colet i Giralt, Maria Cinta, Santiago Ramentol, Miquel Sellarès, Josep Miró i Ardèvol, Grec, Ramoncín, Aina Moll, Àngel Colom, Antoni Fernández Teixidó, Arcadi Calzada, Carles Alfred Gasòliba, Celdoni Fonoll, Concepció Ferrer, Eduard Criado, Frederic Rahola, Jesús Rodriguez Picó, Josep Antoni Duran i Lleida, Josep Dalmau, Josep Maria Ainaud de Lasarte, Josep Maria Forn, Juli Busquets, Laura Palmés, Marta Tatché, Montserrat Albet, Paloma Gómez Borrero, Pepe Rubianes, Rafel Ribó, Ramón Camp, Ricardo Solfa, Victor Peiró.

Entre totes destaca la que és la darrera entrevista en vida al poeta J.V. Foix. Salvador Escamilla el truca a casa seva sis dies abans de la seva mort.

Darrera entrevista al poeta J.V. Foix

Per poder accedir a totes les entrevistes s’ha de fer directament a través d’aquest enllaç o anar escoltant d’un a un per aquí.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s