El so del Tren Granota

Pantalles d’informació on és indicat el Tren GRANOTA

Després de molts anys de no transitar per la línia del Vallès dels FGC torna el Tren Granota. L’any 1996 van circular les darreres unitats de la sèrie 400 coneguts com el Tren Granota pels seus fars davanters i el seu color característic.

Avui diumenge ha estat el primer dia de circulació per un tram de la línia del Vallès i he enregistrat el so que generen de forma binaural i també amb tecnologia d’enregistrament analògica de la mateixa època.

El Tren Granota aturat a Les Planes

Aquest ha estat el viatge sonor amb el Tren Granota

Comencem per escoltar de forma binaural (millor amb auriculars) l’entrada a l’estació de Sant Cugat del Tren Granota venint de la línia de Sabadell des de l’andana.

Aquestes unitats són molt estimades perquè es van construir durant la postguerra i eren molt avançades per l’època. He volgut enregistrar el precís moment de l’entrada al vagó i el viatge interior amb tecnologia dels anys seixanta i setanta quan aquests vagons eren utilitzats pels usuaris. He utilitzat un magnetòfon de bobina oberta NAGRA model E amb micròfon Sennheiser de forma monoaural. Per cert, en un moment donat un agent de seguretat em convida que m’assegui, ja que no es podia viatjar dempeus (cosa que he trobat una mica exagerada, però que m’han explicat que era per motius de seguretat).

Els vagons per fora i per dins estan molt ben restaurats. Aquí es poden veure algunes fotografies de l’interior.

Una vegada arribats a l’estació de Les Planes el Tren Granota ha fet un canvi de via i ha tornat a entrar. El conductor de la unitat ha fet servir el xiulet.

En el proper so s’escolta l’avís acústic de la sortida del Tren Granota a Rubí. Un altre detall sonor diferent del dia a dia dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.

I acabo amb un petit vídeo des de dins del Tren Granota direcció cap a Sant Cugat.

Espai interior del Tren Granota

Un comentario

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s