L’1 d’abril de 1991, Radio 5 de Radio Nacional de España iniciava «La radio con botas» un nou programa dirigit i presentat pel cantautor Joan Manuel Serrat.

Van ser 60 episodis d’una hora de durada que resumien la història de la ràdio des de 1940 fins a l’any 1990. Serrat es va fer acompanyar d’un equip molt extens on destacava Joan Ollé o Joan Barril en el guió.

Dibuix de «La radio con botas» de Radio 5

Trobo increïble que RNE no tingui disponible al seu arxiu aquest programa i, encara que es poden trobar per internet gairebé tots els episodis sencers, no s’entén aquesta decisió. Avui he trigat unes cinc hores per localitzar i editar tots els programes, menys dos que són uns fragments. Tot gràcies al fet que hi ha usuaris que van enregistrar-los quan es van emetre a principis dels noranta. Desgraciadament, no puc publicar aquests continguts, però amb paciència es poden trobar tots amb més o menys condicions.

Relacionat amb aquest programa i gràcies a un material del Cinto Niqui, he trobat una entrevista del programa de Ràdio 4 «Tarda cinc estrelles» que va fer a Joan Manuel Serrat sobre «La radio con botas».

Una de les feines de «La radio con botas» és no oblidar-nos del passat.

Joan Manuel Serrat sobre l’oblit

Joan Manuel Serrat comenta que a «La radio con botas» no hi falten veus, però si programes. Es lamenta que no hi ha un arxiu de programes mítics que han conformat la història de la ràdio i ho descriu d’una forma que signaria ara mateix.

Joan Manuel Serrat sobre la falta d’arxiu radiofònic

Podeu escoltar aquí la conversa sencera de Cinto Niqui amb Joan Manuel Serrat.

, ,

Deja un comentario

Trending

Crea una web o blog en WordPress.com