Arribada del Barça amb la Recopa de Basilea (i V)

Retransmissió en directe de Ràdio 4, Ràdio Peninsular i Ràdio Juventud el 17/05/1979

Drets SEGUÍ FC Barcelona a l’article de David Salinas a l’Sport

Quarta i darrera part de la cinta: l’expedició del F.C. Barcelona arriba al Camp Nou

Els jugadors van desfilant cap els autocars per anar directament al darrer punt festiu de la nit: el Camp Nou. Abans, Joan Albert Argerich parla amb Carles Reixac en el moment que puja a l’autocar. Després, el mateix periodista dona pas a Antoni Serra que relata l’ambient a l’Estadi.

entrevista amb Carles Reixac, tot just abans de pujar a l’autocar rumb al Camp Nou

El Camp del Barça està obert al públic des de fa gairebé 7 hores i la gent, encara que contenta, està cansada. Molts aficionats hi han anat amb nens petits i han acabat marxant perquè l’endemà hi ha escola però encara hi ha temps per cantar l’himne amb les corals, la música dels Castellers i grups musicals que hi ha a l’Estadi.

connexió amb Antoni Serra al Camp Nou mentre el públic canta l’himne

A l’Estadi ara hi ha un problema: la gent està saltant a la gespa i estan advertint a través dels altaveus que, si us plau, ningú salti al terreny de joc. Ho explica Antoni Serra.

Hi ha preocupació perquè la gent salti a la gespa en massa

Enric Lloveras informa que l’expedició del Barça està entrant ja al Camp Nou però Antoni Serra explica que el públic encara no se n’ha adonat.

El Barça arriba al Camp Nou

El moment és molt tens i la gent no marxa de la gespa. Ara podem escoltar els avisos pels altaveus de l’estadi i acaba passant el que Antoni Serra temia: les forces d’ordre públic entren al camp.

Avisos seguretat i entren les forces d’ordre públic

Finalment els jugadors surten a la gespa i el públic esclata d’alegria. Fins i tot es llencen petards!

Els jugadors surten al Camp Nou amb la Recopa!

Just quan els jugadors donaven per acabada la festa, un grup d’aficionats ha saltat al terreny de joc per abraçar i mantejar al jugador Johann Neeskens. Quan aconsegueix escapolir-se es dona per finalitzat l’acte i Enric Frigola tanca també la transmissió d’aquesta rebuda que va fer la ciutat de Barcelona a l’equip.

Festa final al Camp Nou

Les més de tres hores i mitja de transmissió es podran escoltar senceres aquí.

Gràcies a Xavier Bosch per permetre’ns publicar aquest document sonor històric aconseguit del fons sonor de Jaume Font, que en breu estarà totalment indexat i a l’abast de tothom a través de l’Arxiu Nacional de Catalunya.

Han participat en aquesta transmissió els periodistes Enric Frigola, Enric Lloveras, Joan Albert Argerich, Joan Lluch, Montserrat Minobis, Joan Grau, Antoni Serra i s’han escoltat les veus de Ramón Llorens, Jordi Pujol, Josep Lluís Núñez, Narcís Serra, Josep Tarradellas, Nicolau Casals, Joaquim Rifé i Carles Reixac.

Un comentario

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s