Resum 2021, els sons més escoltats

Arriba el moment de fer una ullada de com ha anat l’any i cap on va aquesta iniciativa en forma de blog. Ara fa un any explicava que una de les meves fites per aquest [espacio sonante] era la d’arribar a 10.000 visites. L’any 2020 es tancava amb 8.000 visites de 3.700 usuaris únics. La veritat és que hem arribat als números previstos amb escreix.

Estadístiques Espacio Sonante

Gairebé hem doblat en usuaris únics amb 6.800 i hem arribat a 12.400 visites. Perquè ha estat tot això? Doncs sobretot al canvi de contingut. Fem una lupa a tot l’any per mesos.

Estadístiques Espacio Sonante

El mes de juny és un canvi de tendència ja que Antoni Clapés i Emma Aixalà m’entrevisten al Versió Rac1 no pels sons enregistrats de ciutat, de natura o qualsevol cosa sinó pels moments de ràdio que començo a publicar a [espacio sonante]. Creo una nova pestanya anomenada «Vintage Ràdio» i me n’adono que comença a venir molta més gent al blog. Els sons de ràdio interessen més i decideixo combinar els dos continguts.

Part de les cintes trobades a Wallapop

A més, un cop de sort, m’arriba en forma de lot a Wallapop ja que compro més de 20 kilos de cintes de casset amb continguts diversos de ràdio dels anys setanta i vuitanta. Aquest fet m’anima a potenciar la publicació d’aquests moments de ràdio i la recerca d’aquestes cintes que són a molts calaixos i capses de Catalunya. En teniu?

Més de la meitat de les persones que entren a [espacio sonante] o fan a través de la pestanya «Vintage Ràdio» i la entrada més consultada és la de l’atracament al Banco Hispano Americano explicat per la Encarna Sánchez.

Fotografia a la revista d’Encarna Sánchez

L’àudio més escoltat forma part d’aquesta entrada i és el tall on la periodista parla amb una persona que no identifica per antena.

testimoni anònim Encarna Sánchez

El paisatge sonor més escoltat és, un any més, aquesta muntanya russa. El fet d’haver posat com a títol «La montaña rusa más antigua del mundo» (que és veritat), fa que Google ho hagi posicionat amb el temps en un bon lloc al seu cercador.
El vídeo més vist és aquest de la presentació de la ràdio privada Ona Catalana i que vaig extreure d’un vídeo VHS que ens van donar als treballadors el dia de la inauguració.

Presentació Ona Catalana

El país amb més visites és Espanya amb diferència. Seguit pels Estats Units, França, Colòmbia i la Xina.

I per aquest 2022?

Aquest any reconec que no he enregistrat gaires paisatges sonors, cosa que vull canviar per aquest 2022. Vull sortir més amb la gravadora per enregistrar moments del meu voltant i també vull ser més estricte amb les faltes d’ortografia que, de tant en tant, se m’escapen en les meves entrades.

Per aquest 2022 vull potenciar la pestanya «Radioteatre» i estic molt il·lusionat perquè el 7 de gener arribarà una altra sorpresa en forma de nous continguts històrics radiofònics.

Per últim, i com estic fent a les darreres entrades, intentaré entrevistar als protagonistes del material radiofònic per aconseguir contextualitzar millor el material.

I sobre les visites? Reconec que el fet d’arribar a les més de 1000 al mes, com ara estem, és il·lusionant, però no vull crear-me cap fita. Només demano que els qui entreu durant segons o minuts, encara que sigui una vegada l’any us emporteu la sensació de que qui ho escriu ho fa amb passió. M’ho passo MOLT BÉ escrivint les entrades.

Moltes gràcies per entrar al blog, que tingueu una bona entrada d’any, molta salut i molt bona ràdio!

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s